移至主內容
重要聲明:
餵哺母乳為嬰兒健康成長及發展提供最理想的營養。首6個月的純母乳餵哺是嬰兒餵哺的最佳方式。此後,嬰兒應當在持續母乳餵哺的基礎上接受補充食品直至2歲或以上。母親攝取良好的營養有助維持足夠和優質的母乳量。在沒有需要的情況下引入部分或全奶瓶餵哺或給予其他輔食品及飲料可能會對餵哺母乳做成難以轉回的負面影響。如 閣下有餵哺母乳的困難或決定選擇使用母乳替代品前,應先諮詢醫護人員和考慮社會及經濟因素。請按指示小心使用、預備及存放母乳替代品或其他輔食品及飲料,因不適當或沒有需要的使用可能危害嬰兒健康。 此網站提供美素佳兒®品牌、旗下產品及服務資訊。如欲繼續瀏覽,請按︰
Ms Cheuk

媽媽Ms Cheuk

駿哥哥出世到而家三歲半都係奶痴一名,見到奶奶就雙發光咁。之前轉奶粉真係試左好多隻,有試過食完敏感,有試過食完多痰到唔敢再比佢食。

最近經媽媽谷朋友都開始留意無添加蔗糖,想bb食清淡少少。有媽媽話美素佳兒金裝出咗全新升級新配方,係無添加蔗糖及雲呢拿香料,推介我俾駿哥哥試下飲,飲完見佢冇咁野痰同便便都順暢左,長遠對佢的健康同成長都好。

再上網睇下美素佳兒新配方的奶源採用源自荷蘭自家農場的NOVAS尊屬牛奶,每隻牛都係特別挑選,食度身訂製飼料嘅名種乳牛!牛奶入面含分子細小,結構柔軟嘅酪蛋白。感覺都其他媽媽講嘅一樣,真喺沖起上黎無咩起泡,食完無咁易嗝氣,容易d消化!而且加咗HMO 母乳低聚糖,腸道健康咗,可以支持免疫力!我決定會繼續畀駿哥哥飲,因為試飲左二個星期,發覺哥哥好似面仔漲番D,抱起上黎聚手左,日日有便便,放心囇!